Laat een natuurlijke tuin aanleggen

Is een tuin niet altijd natuurlijk? Ja en nee, want een tuin is per definitie natuur. Toch gaat een natuurlijke tuin aanleggen net een stapje verder. Ik gebruik de kringloop van de natuur als inspiratie voor mijn tuinontwerpen. Dit is de reden waarom ik bij voorkeur gebruik maak van planten die thuishoren in de regio. Hierdoor wordt de biodiversiteit in je tuin namelijk bevorderd. Met een natuurlijke tuin draag je dus je steentje bij aan het behoud van de natuur. Daarnaast is je tuin natuurlijk dé plek waarin je wilt ontspannen of misschien heb je plannen om zelf gewassen te telen? Ook al heb je geen grote tuin, met mijn verticale tuinoplossingen kun je direct aan de slag! Het tuinontwerp voor een natuurlijke tuin maak ik geheel op basis van jouw wensen en omgeving van de tuin. Meer weten over mijn werkwijze als hovenier in Apeldoorn en omgeving? Neem contact op!

Voordelen van een natuurlijke tuin

Wist u dat u bij het vormgeven van uw tuin ook een bijdrage kunt leveren aan het milieu? Een onderdeel hiervan is het in balans brengen van het water in uw tuin. Zo kunt u water bijvoorbeeld opslaan in een regenton of een vijver laten aanleggen. Afhankelijk van uw wensen zijn er meerdere oplossingen op dit gebied. Denkt u dat het onderhouden van een natuurlijke tuin veel werk kost? Dan kan ik u geruststellen want dit is niet het geval als er rekening wordt gehouden met principes van de natuur. Onbedekte grond komt in de natuur niet voor dus worden er bijvoorbeeld houtsnippers aangebracht waardoor onkruid weinig kans krijgt. Wilt ook genieten van de voordelen van een natuurlijke tuin? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij mijn hoveniersbedrijf in Apeldoorn en omgeving.

Natuurlijke tuin
Natuurlijke tuin

Onderhouden van uw tuin

Bij het vormgeven van een natuurlijke tuin zorg ik er zoveel mogelijk voor dat de planten de gehele bodem bedekken. Dit is ook een van de oplossingen om er voor te zorgen dat onkruid weinig kans krijgt. Bij het vormgeven van een beplantingsplan weeg ik dus af welke plant ik waar neer zet. Zo heeft u zo min mogelijk onderhoud aan uw natuurlijke tuin en kunt u genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Wilt u graag dat ik het onderhoud voor uw tuin kom verzorgen? Uiteraard behoort dit tot de mogelijkheden. Bel mij voor een vrijblijvende kennismaking en dan bekijken we wat ik voor u kan betekenen.

Menu